Thules cykelhållare stabilt även utan dragkrok

Allt om bilar testar: Cykelhållaren Thule Raceway

Pris: cirka 3 500 kronor.

Kommentar: Våren är här och vi är många som plockar fram cykeln under vinterförrådet. Och när allt fler vill ha med sig sin fina nya cykel på semestern eller till sommarstugan behövs det cykelhållare till bilen. Thule Raceway är en cykelhållare som du kan montera på i stort sett alla bilar. Vi testade på en BMW 4-serie coupé och med några snabba inställningar fick vi fast hållaren.

Cykeln hängs sedan upp på de två armarna och sätts fast i hållaren med hjälp av gummiband. Cykeln kan också låsas fast med hjälp av en vajer och även hållaren kan låsas i sitt läge (se bilden nedan).

Thule Raceway kan låsa fast cykeln.

För att inte framhjulet ska vingla i vinden behöver du låsa styret med spännband. Allt går enkelt att förstå och Raceway kan dessutom fällas ihop. Den är inte lika liten som de där enkla ”saxarna” många kör runt med men Raceway ger en helt annan stabilitet.

Vajrarna som spänner fast hållaren i bilen är justerbara vilket gör att hållaren passar i stort sett alla bilar. Men tyvärr krävs det att vajern sätts fast runt bagageluckans kan vilket kan betyda märken på bilen. Här behövs det någon form av skyddsanordning (se bilden nedan).

Här blir det lätt märken i bilen.

Har du en damcykel behöver du köpa en extra ramdel som gör den till en herrcykel som kan hängas upp på armarna.

Tänk också på att verkligen låsa framhjulet på cykeln och att använda gummibanden ordentligt.

Damcyklar måste byggas om till herrcyklar med hjälp av en extra ramdel mellan sadel och styre.

Lämna ett svar