Thules cykelhållare för dragkroken får ny design

Allt om bilar testar: Cykelhållaren Thule EasyFold XT2

Pris: cirka 7 999 kronor.

Kommentar:  Thule har i flera år byggt stabila cykelhållare för dragkroken. Hållarna låses enkelt fast på dragkroken med ett stort handtag och hållaren kan dessutom låsas till kroken. 

Vi har testat Thules senaste krokhållare EasyFold XT. Hållaren kan enkelt fällas ihop och bäras i handtaget. Den väger visserligen en del men den går lätt att bära, förvara och till och med stuva in i din kombi.

Cykeln lyfts upp på hållaren och spänns fast med två remmar – en för varje hjul. Cykeln låses också i sin position med en enkel arm – som dessutom kan låsas till cykeln.

På EasyFold XT kan du frakta två cyklar men Thula har hållare för fler eller färre cyklar samt hållare som är nedfällbara, så att det går att komma in i bakluckan även med hållaren på kroken.

Jämfört med tidigare dragkrokshållare så har Thule vänt låshandtaget 90 grader. Det blir enklare att komma åt från sidan med hållaren ihopfälld och även lite lättare att sätta på kroken med ett tvåhandsgrepp.

När vi testar att köra med Thules dragkrokshållare visar cykeln inga tecken på att vingla eller svänga i fartvinden. De totalt tre låspunkterna per cykel gör allt väldigt stabilt.

Om du till exempel har en hund i bagageutrymmet eller packning som du behöver komma åt ofta är en fällbar hållare att föredra. 

LÄS MER: Har du ingen dragkrok? Här finns din cykelhållare 

Lämna ett svar