Tesla misslyckas i krocktest

För att en modell ska utses till ”TOP SAFETY PICK” av amerikanska IIHS, Insurance Institute for Highway Safety, måste den få toppbetyg i samtliga testmoment. Tesla Model S klarar sig bra i nästan alla – utom det tuffaste testet där bilen krockas med enbart 25 procent av fronten. Anledningen till att IIHS har med det här momentet är att det motsvarar många verkliga olyckor.…

I testet fungerar inte bältet tillräckligt bra. Krockdockan slungades alldeles för långt fram och slog i ratten med huvudet genom krockkudden. Skulle den här olyckan inträffa i verkligheten kan föraren räkna med huvudskador och ett skaddat högerben, enligt IIHS.

Tesla ska åtgärda problemen

Tesla säger att de har gjort produktionsförändringar från 23 januari för att lösa problemet med att föraren slår i huvudet. IIHS kommer att testa modellen igen så fort Tesla levererar en bil.

En version av Model S misslyckas också få toppbetyg i IIHS test av takstyrkan – som är viktig om man voltar med bilen. Det här gäller versionen P100D, som har exakt samma takkonstruktion som de andra modellerna, men ett tyngre batteri som ställer till det om bilen slår runt.

Model S får också kritik för dåliga strålkastare. Det här är också en punkt som Tesla säger att man ska utveckla.

Tesla Model S testades av Euro NCAP 2014 och belönades då med toppbetyget 5 stjärnor.

BILDER: Här är nya Tesla-dödaren – blir snabbaste elbilen

Lämna ett svar