Skodas suv Kodiaq har premiär i Sverige

Mercedes hade hämtat in sin nya snygga E-klass Coupé direkt från bilsalongen i Detroit till Stockholm Lifestyle Motorshow.

Bredvid E-klass Coupé stod Sverigeaktuella E-klass All-Terrain, en direkt konkurrent till Volvos nya V90 CrossCountry, även den såklart i en monter på mässan.

Mercedes avslöjade också att de i vår inför en begagnatgaranti på sina bilar, en garanti som gäller i två år och upp till 20 000 mil.

– Begagnat blir allt viktigare för oss och det här tror vi är något helt nytt på marknaden och något som verkligen kommer att hjälpa våra kunder, säger Mercedes vd i Sverige och Danmark, Björn Hauber.

Tuff fajt mellan E-klass och V90

Mercedes har ökat sin försäljning rejält i Sverige och hoppas under 2017 på en fortsatt framgång för E-klass samt på de 50-årsjubilerande AMG-bilarna.

Efter veckans provkörning av Volvo V90 CC, som ni kan läsa om här, så är det många som direkt har jämfört V90 CC med Mercedes E-klass All-Terrain. Och Mercedes produktchef Bengt Larsson passade förstås på att påpeka att luftfjädring på båda hjulaxlarna är standard på All-Terrain, till skillnad mot Volvo som erbjuder V90 CC med luftfjädring bara på bakaxeln som tillval.

Kampen mellan Mercedes och Volvo om kombikunderna kommer att pågå hela året.

Skoda Kodiaq ser redan ut som en vinnare

Men ska vi dra någon slutsats av intresset på mässan så är det en helt annan bil som är en vinnare 2017.

Skoda börjar att sälja sin sjusitstiga suv Kodiaq vecka 12 i svenska bilhallar och avtäckte bilen på mässan.

Besökarna flockades runt bilen och det var näst intill samma intresse för Kodiaq som när Teslas Model S och Model X samt BMW i8 visades i Sverige för första gången.

– Vi har märkt av det stora intresset vi också förstås och vi har redan sålt över 400 bilar till svenska kunder. Det här är klart över förväntan och vi hoppas verkligen att vi ska slippa några leveranstider. Men det är förstås roligt, väldigt roligt, säger Skodas pr-manager Erik Gustafsson.

Mässan pågår hela helgen

Vi har redan testkört bilen och du kan läsa hela testet av Skodas populära Kodiaq här.

Stockholm Lifestyle Motorshow pågår under helgen på Stockholmsmässan och förutom Mercedes-, Volvo- och Skoda-bilarna så kan du bland annat se snygga och körglada Alfa Romeo Giulia, förnuftiga och prisvärda Seat Ateca samt förstås en rad fräcka och snygga ombyggda bilar. De flesta bilmärkena på den svenska marknaden finns representerade på mässan.

Lämna ett svar