Skoda avslöjar två nya Kodiaq-modeller

Ingen har väl missat att nya, sjusitsiga Skoda Kodiaq snart börjar säljas? Intresset hos svenskarna är enormt!

Allt om Bilar har naturligtvis redan testat den stora suven och det är en av få riktigt bra sjusitsiga suvar som inte kostar skjortan.

Och vill du ha ytterligare lite anpassning för en tuffare miljö så kommer nu den nya varianten Skoda Kodiaq Scout. Den kommer presenteras officiellt vid bilmässan i Genève i mars, men redan nu har det släppts en hel del information.

Scout är som bekant Skodas benämning på sina terränganpassade bilar, där ett exempel är Skoda Octavia Scout.

LÄS MER: Duell mellan Skoda Kodiaq och Ford S-Max

För Skoda Kodiaq innebär Scout-tillägget att bilen naturligtvis är fyrhjulsdriven, att den får mer skydd under bilen och en hel del specialanpassade förarsystem, som till exempel Off Road-assistenten. Körlägen är Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual och Snow. Automatväxellåda (DSG) är standard.

I övrigt kan nämnas Swing infotainment touchscreen, DAB-radio, åtta högtalare och Alcantara-säten.

I motorväg kommer Skoda Kodiaq Scout med fyra alternativ, två bensinare och två dieslar: 1,4 TSI (150 hästkrafter), 2,0 TSI (180), 2,0 TDI (150) och 2,0 TDI (190).

Inga priser har ännu blivit officiella men de beräknas bli något högre än priserna för den normala Skoda Kodiaq – som ni hittar här.

Skoda Kodiac Sportline på gång

Skoda Kodiaq börjar säljas vecka 12. Skoda Kodiaq Scout premiärvisas i mars. Slut? Nej, nu kommer också Skoda Kodiaq Sportline som i princip är originalversion med ett lite tuffare yttre – utan att kunna matcha det med starkare motorstyrka.

Vill du ha en starkare, tuffare Skoda Kodiaq får du vänta på RS-versionen som Skoda-chefen Christian Strube berättat om för EVO. Den kommer troligtvis innefatta en dubbelturbo, fyrcylindrig 2,0 liter stark BiTDI-diesel – som i VW Tiguan. De 240 hästkrafterna gör att Tiguanen accellererar från 0-100 på 6,5 sekunder. Det skulle kunna innebära att Skoda Kodiaq RS blir den snabbaste bilen biltillverkaren någonsin tagit fram.

En RS-modell av Skoda Superb kan också vara på väg, men inte för de mindre modellerna Fabia och Citigo.

LÄS ÄVEN: Skoda Kodiaq – stor suv med funkislyx

Lämna ett svar