Skilsmässan blir av – Musk lämnar Trump

Teslas vd Elon Musk brinner för miljöfrågor och som Allt om Bilar berättat var han inte positiv till Donald Trumps funderingar kring att ta USA ur det globala klimatavtalet. Ja, han till och med varnade presidenten för att ta ett sådant beslut.

I och med att Musk är en av Donald Trumps rådgivare är det ganska logiskt att anta att varningen nådde fram. Men, i slutändan spelade den ingen roll, Trump lämnade avtalet ändå.

Och därför lämnar nu Elon Musk presidenten. Twittermeddelandet är ord och inga visor.

https://twitter.com/elonmusk/status/870369915894546432?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.carscoops.com%2F2017%2F06%2Felon-musk-leaves-trump-advisory.html

Elon Musk har suttit med i Trumps expertråd för infrastrukturfrågor, för skapande av nya jobb samt i forumet för strategi och policy.

Men nu är det alltså över.

Trump satsar inte på Marsdrömmarna

Paris-avtalet, från december 2015, undertecknades av 195 länder i kampen mot klimatförändringarna. När nu USA drar sig ur sällar de sig till enbart två andra ”motsträvare” – Syrien och Nicaragua. Det ska dock tilläggas att Nicaragua inte skrivit under för att avtalet där inte ansågs tufft nog. Det vill säga, tvärtom mot vad Trump anser.

Elon Muska har haft vissa kontroverser med Donald Trump tidigare, bland annat när stödet inte ökades till Nasa för att nå planeten Mars. Musk är ju som bekant mycket involverad i rymd- och raketprojekt.

LÄS ÄVEN: ”Ogillar du Trump och hans politik – köp en Tesla”

Lämna ett svar