Självkörande Volvo i krasch – Uber avbryter

Olyckan inträffade på en gata i staden Tempe i Arizona i fredags Ingen människa skadades, men olyckan har ändå väckt stor uppmärksamhet.

Efteråt postades en bild på Twitter som visar Volvon liggande på sidan bredvid en annan illa tilltygad bil.

Uber-Volvon ska ha framförts i självkörande läge då bilen med hjälp av datorer och optik helt eller delvis manövrerar på egen hand. Det fanns dock en förare bakom ratten.

 

 

 

 

Polisen som utreder olyckan uppger att det inte var Volvon som var skulden till kollisionen.

Volvo-bilen var inte vållande

Det var den andra bilen som missade att lämna företräde vid en västersväng. I krocken hamnade Volvon på ena sidan. Det uppger Josie Montenegro vid Tempepolisen för nyhetsbyrån Bloomberg News.

– Det satt en person bakom ratten. Men det är oklart om personen kontrollerade bilen vid tidpunkten för kollisionen, uppger polistaleskvinnan för nyhetsbyrån.

Företaget Uber, som finns över hela världen, började testa självkörande bilar i Pittsburgh förra året, och därefter fortsatte försöken i Arizona.

Uber började förra månaden

Förra månaden började Uber officiellt ta upp kunder i självkörande bilar. Första kunden var Arizonas guvernör Doug Ducey, en förespråkare för den nya biltekniken där svensk-kinesiska Volvo Cars ligger långt framme.

Nu har Uber stoppat experimentet med självkörande bilar medan man undersöker hur olyckan i Arizona gått till.

– Vi fortsätter att titta på incidenten och jag kan bekräfta att det inte satt någon kund i baksätet vid olyckan, säger en talesperson för Uber till Bloomberg News.

Lämna ett svar