Se extrema superbilen – byggs i fem exemplar

Italdesign är ett välkänt, Turinbaserat designhus som grundades i slutet av 1960-talet. Nu återfinns företaget i Volkswagen Group och lagom till Genévemässan kommer den första bilskapelsen under det egna märket Automobili Speciali, enligt Autocar.

Och det är en verklig supersportbil det handlar om. Den 5,2 liter stora V10-motorn delas med skarpaste versionen av Audi R8, vilket innebär 610 hästar. Och precis som på R8 så har skapelsen från Automobili Speciali fyrhjulsdrift.

Toppfarten anges vara 330 km/h och 0-100 km/h görs på 3,2 sekunder, bland annat tack vare extremt utvecklad aerodynamik och lättviktsmaterial. Det senare gör också att den väger mindre än både Audi R8 och Lamborghini Aventador.

 LÄS MER: Kan Audi R8 V10 besegra Porsche 911 Turbo?

 

– Det här projektet är resultatet av nästan 50 års erfarenhet av design, teknik och bilbyggande. Och för första gången kan vi erbjuda samlare en chans att beställa en riktigt skräddarsydd bil, säger Italdesignchefen Filippo Perini.

Han berättar även att företaget kommer att utveckla en ny bil varje år under det egna varumärket. Och även om det är den första egna bilen så finns det bilerfarenhet hos Italdesign. Några av de tidigare bilar som företaget designat är BMW M1, Lotus Esprit, Maserati MC12, Volkswagen Golf (första versionen), Alfa Romeo Alfasud och DeLorean DMC-12.

Priset tippas nå över 20 miljoner kronor innan bilen väl finns på gatorna – och den ska kunna köras där enligt tillverkaren – speciellt med tanke på alla de specialval som varje ägare lär komma med. Och det handlar det enbart om fem nya ägare, för det är bara så många exemplar som byggs!

 LÄS ÄVEN: Giugiaro Parcour Concept – superbil som klarar skogsväg

Lämna ett svar