Saab 99 med måsvingar – till salu för 350 000

Är du Saab-fantast ska du kolla in den här Blocket-annonsen – och detsamma gäller dig som gillar custombyggda bilar och måsvingedörrar. Ja, du borde faktiskt tycka att det är rätt intressant så länge du är intresserad av begagnade bilar.

Från Örkelljunga säljer nu signaturen ”Gottfrid” sin Saab 99 från 1971. Och som du kan se på bilderna rör det sig om något alldeles extra.

Specialombyggd med måsvingedörrar, måsvingebaklucka, hemmagjorda fälgcentrum med breddade banor, röd interiör i skinn och plysch, läskmaskin, ljuskrona…

”Jag är första ägaren efter Tomas som byggde om den på 80-talet. Startar lätt, men senast jag körde den så slirade kopplingen så den skulle helst behöva bytas vilket är enkelt på en manuell” skriver säljaren.

LÄS ÄVEN: Efter budkriget – Torgnys Volvo 240 är såld 

Avställd Saab 99 för 350 000 kronor

Bilen är taksänkt och har några små inslag av Volvo (dörrhandtag från 240) och Opel (bakljus från Kadett C). Däcken är av banracingmodell från 1980-talet. Motorn är Saabs, 2-liters och trimmad med ”dubbla uppställda Weber 45-förgasare”.

Måsvinge-Saaben är avställd just nu men registrerad som ombyggt fordon där alla modifieringar, utom de breda däcken, är godkända.

Inte bara däcken är breda, förresten. Hela bilen är bredare än normalt, enligt säljaren:

”Plåtbreddad (knackat för hand) så bilen är 1,96 m bred.”

Priset är rätt saftigt för en Saab 99: 350 000 kronor! Men då är priset ändå sänkt – tidigare var den utsatt för en halv miljon kronor! 

Bilen är rostfri, i bra skick och har enligt säljaren utsetts till ”Världens häftigaste Saab 1990” – vilket ju sannerligen gör den unik!

LÄS ÄVEN: Här är de mest klickade bilannonserna på Blocket 

Lämna ett svar