Roboten överklagar dina p-böter – helt gratis

Den så kallade ”Botboten” är en internetbaserad tjänst som överklagar parkeringsböter åt dig. 

Det enda du behöver göra är att svara på ett gäng frågor, exempelvis var den utfärdades, vilken typ av överträdelse den avser och vilket OCR-nummer som står på den. 

Sedan bestrider programmet boten hos det parkeringsbolag som placerade den under din vindrutetorkare. 

LÄS MER: Sveriges värsta felparkerare – har 56 miljoner i böter  

Uppfanns av 19-åring

Botboten är utvecklad av juristbyrån Avtal24 och är en svensk version av ”DoNotPay”, som den 19-åringa britten Joshua Browder ligger bakom. 

– Om det blir möjligt för alla att få samma juridiska ombud som en miljardär, hur kan det inte vara en bra sak?, har han tidigare sagt i en intervju med Business Insider.

Vid det här laget är det ett beprövat koncept i USA och Storbritannien. Där har Browders mjukvara hjälpt människor att vinna över 160 000 rättsfall, uppger the Guardian

LÄS MER: Han betalade parkeringsböter med 11 000 mynt 

Kan hjälpa flyktingar

Joshua Browder har nu vidareutvecklat sitt program för att kunna hantera andra enklare rättsfall. I dag kan flyktingar som vill söka asyl i USA, Kanade eller Storbritannien använda den. 

19-åringen började vidareutveckla det under den valrörelse som slutade med att Donald Trump blev vald till amerikansk president. Då blev det extra viktigt att kunna hjälpa nyanlända, menar han. 

– Det tog månader och åter månader, men vi ville se till att det blev rätt och riktigt, säger Browder till the Guardian.  

Lämna ett svar