Real VW ska utmana Mattias Ekström om titeln

När Petter Solbergs rallycross-team byter bilmärke och plockar in pengar, förare och stöd från den svenska VW-importören och de svenska VW-handlarna pratas det om en satsning på 80 miljoner kronor.

Det är ett belopp som skakar om rallycrossvärlden även om jag tror att både Mattias Ekströms Audi-team och Hansens Peugeot-gäng omsätter något liknande.

Det är heller inte alltid som tjockast plånbok vinner. För räknar vi ihop alla Real-satsningar inom idrottsvärlden så finns det lika många floppar som succéer. Vi behöver inte gå längre än till svenska IFK Göteborgs olika stjärnvärvningar utan resultat i Allsvenskan.

Petter Solberg och Johan Kristoffersson i samma rallycross-team är också intressant på flera sätt. Visst, de är grannar där borta i västra Värmland men båda är vana vid att sköta team och bilar efter eget huvud. Petter Solberg har också en omvittnat egen körstil jämfört med de lite mer banracinginspirerade svenskarna Ekström, Hansen och Kristoffersson.

Ryms två heta vinnarskallar i samma team?

Går det att rymma båda körstilarna i en och samma VW Polo?

Och går det att hålla humöret lagom uppe på två heta vinnarskallar?

När det här skrivs är det inte klart hur det blir med Mattias Ekströms egen rallycrossatsning. När jag pratade med Ekström i onsdags morse sa den regerande världsmästaren att han gjort utvecklingsarbetet och att han verkligen hoppas få jaga ytterligare en titel.

– Jag har sagt att jag inte ska försvara någon mer titel, jag ska bara jaga nya, sa Mattias Ekström.

Visst låter det väldigt förhoppningsfullt. Jag tror också att Ekström triggas av att besegra Real VW, jag tror att det är precis sånt som gör att han går igång lite extra.

Enligt Ekström kommer också Sebastien Loëb tillbaka till rallycrossen bara han kört i mål i sandlådan Dakar-rallyt.

Real VW mot ett taggat Audi-team med jagande Peugeot-bilar och ett helt koppel Ford-förare. Rallycross-VM 2017 blir väldigt intressant att följa.

***

Sju av NFL:s åtta bästa lag den här säsongen är spelar i kvartsfinalerna. Det är bara Oakland Raiders som efter QB:n Derek Carr:s skada föll ihop helt och förlorade till ett lika sargat Houston Texans i wild-card-matchen. Här tippar jag helgens kvartsfinaler:

Atlanta Falcons-Seattle Seahawks: Falcons har ett succéår bakom sig med fina QB:n Matt Ryan, en av årets stora stjärnor och överraskningar. Seahawks gör många misstag och Falcons vinner knappt.

New England Patriots-Houston Texans: Enkel seger för Patriots som har haft en behaglig resa den här säsongen. har lyckats ersätta skadade Rob Gronkowski med andra spelalternativ.

Kansas City-Pittsburg Steelers: Steelers ser väldigt stabila ut och KC har en tendens att vika ner sig i viktiga matcher. Jag tippar att Steelers mäktiga och tunga offensiv väger tungt även på bortaplan.

Dallas Cowboys-Green Bay Packers: Ett formtoppat Packers kommer till Dallar som kunde vila sig in i slutspelet. Det kan bli en otrevlig överraskning för Dallas orutinerade stjärnor. Packers vinner knappt.

***

Det pratas mycket om teamchefen Paddy Lowes byte från Mercedes till Williams. Men jag tror att Frederic Vasseurs avsked från Renault efter påstått bråk med Cyril Abiteboul kommer att få större betydelse. Jag litar inte riktigt på Cyril Abiteboul efter året med Ericsson i Caterham.

***

Stort grattis till Felix Rosenqvist som var tvåa i ett stort tv-spelsrace i Las Vegas. Multitalangen förtjänar verkligen prischecken på 100 000 dollar. Tänk om Mercedes ändå förstod vilken talang de håller utanför F1-depån. In med Felix bredvid Hamilton i Mercedes eller bredvid Stroll i Williams.

LÄS MER: Wehrlein perfekt för Ericsson i F1 2017

Lämna ett svar