Porsche släpper värsting-Panamera

Porsche satsar på elektrifiering och för ser flera av sina bilar med en hybriddrivlina. Senast i raden är Panamera-värstingen fyrhjulsdrivna Turbo S som döps till Turbo S E-hybrid när V8-motorn på fyra liter och 550 hästkrafter kompletteras med en eldrivlina på 136 hästkrafter. Drivlinan i Panamera Turbo blir därmed densamma som i supersportbilen 918 Spyder och med ett totalt kraftuttag på 680 hästkrafter.

Extrem prestanda

Med hybriddrivlinan stannar bränsleförbrukningen enligt den för hybrider så snälla körcykeln på 2,9 liter per tio mils körning. Ja, det förutsätter då att du inte utnyttjar kraften och testar ifall uppgiften att 0-100 km/tim ska klaras på 3,4 sekunder, eller om toppfarten verkligen är 310 km/tim.

Vill du köra på enbart el så ska batterierna klara elkörning i fem mil.

 LÄS MER: Porsches hemliga bil i krasch nära Arjeplog

 

Sedan tidigare erbjuder Porsche hybriddrift till sin V6-Panamera. Kraftpaketet regleras av en dubbelkopplingslåda med åtta växlar och det är Porsches fyrhjulsdriftsystem Traction Management som ser till att kraften verkligen når ner i asfalten. Du får också luftfjädring som standard och därmed riktigt skön åkkomfort

Lithium-ion-batteriet kan laddas fullt på sex timmar om du har en 10 Ampere-anslutning.

Men smakar det så kostar det förstås. Priset för Porsche Panamera S E-hybrid börjar på 1 850 000 kronor.

Lämna ett svar