Porsche Cayenne dras in i utsläppsskandalen

Tidningen Der Spiegel anlitade det tyska testinstitutet TUV Nord för att kontrollera utsläppen på den populära suven Porsche Cayenne V6 TDI.

– Utsläppen i detta test var högre än gränsvärdena för den här typen av bil. Med dessa värden skulle bilen inte ha blivit godkänd av myndigheterna, säger chefstestare Helge Schmidt vid TUV Nord till Der Spiegel.

Porsche tillbakavisar uppgifterna om höga testvärden, samtidigt är fortfarande Volkswagen och Audi under utredning i den dieselskandal som briserade i september 2015. Volkswagen har redan gått med på att betala stora skadestånd i USA.

Manipulerat mjukvara

I utsläppsskandalen, kallad Dieselgate, hade Volkswagen manipulerat mjukvara, enligt amerikanska myndigheter, för att ge sken av att avgaserna var renare än de egentligen var. Som en följd av skandalen kom biltillverkaren med en krisplan ifjol där man sa att 30 000 jobb skulle försvinna under en femårsperiod, detta för att öka vinsterna som minskat efter skandalen.

– Vi skakar om hela varumärket och gör det redo för framtiden, sa Volkswagens varumärkeschef Herbert Diess då till Wall Street Journal.

LÄS MER: Detta har hänt i Dieselgate

Lämna ett svar