Peugeot vässar populära 308

Peugeot smygvisar bilder på sin populära modell 308 och trots att det är relativt små förändringar i den här mindre ansiktslyftningen kan lyften säkert locka en och annan ny köpare.

Bland de yttre förändringarna märks de i grillen och på motohruven mest. Lejonet har flyttats till mitten av grillen och även lyktorna och motorhuven har fått små förändringar.

Jämfört med gamla Peugeot-bilar är hela frontdesignen verkligen tilltalande och de nya Peugeot-familjerna har fått en mer distinkt premiumkänsla.

Interiören har vässats med en ny version av populära i-cockpit. En ny 3D-pekskärm har snabbats på med nya grafik och tydligare åtkomst till de mest populära funktionerna. Vi har sett en del av de här förändringarna i suv:en 3008 – som precis som 308 blev vald till Car of The Year.

Peugeot uppdaterar vissa drivlinor med bland annat en ny BlueHDI-motor på 130 hästkrafter. Vi får också se en ny åttastegad automatlåda som ska arbeta tillsammans med en 180-hästkraftersmotor i 308 GT. Även 130-hästkraftersbensinaren har uppdaterats.

Vi får se de senaste förarassistentsystemen med autobroms och filhållning. Peugeot erbjuder nu också stöd för Apple Car Play, Android Auto – när det släpps i Sverige – och Mirror Screen.

Uppdateringarna görs på samtliga karossalternativ och totalt se utrustningsnivåer.

Lämna ett svar