Ovanliga supermercan till salu

Mercedes CLK GTR utvecklades för att tävla i Le Mans 24-timmarslopp under sent 90-tal. 

Vid sidan av racingfordonen byggdes även 25 fullt väglagliga exemplar, som såldes för motsvarande 14 miljoner kronor. Det gjorde den till världens dyraste bil, men när den nu går under klubban hos tyska försäljaren Autohaus har värdet ökat med tio miljoner. 

Extremt snabb för sin tid

Bilen som är till salu har bara gått 290 mil och ser ut att vara i nyskick. 

Det är tydligt att modellen är utvecklad för banracing, med ett strömlinjeformat utseende och för sin tid extrema prestanda. Under huven sitter en V12:a på 6,9 liter som producerar 604 hästkrafter och ett vridmoment på 775 newtonmeter som överförs till bakhjulen.

Toppfarten ligger på 344 klimeter i timmen, medan 0-100 går på 3,8 sekunder. Det är klart jämförbart med flera av dagens supersportbilar. 

LÄS MER: Mercas nya extrembil – GT-vagn med 816 hk 

Dyrare än nya monstret

På bilsalongen i Frankfurt ska Mercedes visa upp den Project One, som tillverkaren menar blir det närmaste man kommer en formel 1-bil för gatan.

Den extrema modellen ryktas få 1 020 hästkrafter och kosta över 20 miljoner kronor. Den blir därmed billigare än vad den klassiska föregångaren nu säljs för. 

Project One ska tillverkas i 275 exemplar och Mercedes går just nu igenom de cirka 1 000 intresseanmälningarna från personer som vill köpa bilen. I gallringen kommer tillverkaren att välja ut personer som väntas använda bilarna för sådana som planerar att ställa den i ett garage för att låta värdet växa. 

LÄS MER: Porsche 911 Carrera körd 1 mil – säljs för 22 miljoner kronor 

 

 

Lämna ett svar