Opel avslöjar kombin som utmanar nya V90

Kombin. Inte så omtyckt i USA (rejäl underdrift) men hyllad i Europa och älskad i Sverige.

Så när amerikanska GM satsar på fler kombibilar hos Opel är det lätt att förstå att de verkligen tror på den europeiska marknaden.

I december kom sedanen Opel Insignia Grand Sport men kombin var förstås inte långt efter. Och nu presenteras Opel Insignia Sports Tourer. Enligt Opel deras nya ”flaggskepp”.

Naturligtvis är kombin baserad på sedanmodellen med nya säkerhetsfunktioner som till exempel ”Rear Cross Traffic Alert”, bättre adaptiva strålkastare och det nya systemet ”On Star”. Men det finns förstås skillnader och lastpotentialen är kanske den största – Sports Tourer lastar 1 640 liter med baksätet fällt.

Jämfört med sin kombiföregångare har det hänt betydligt mycket mer hos denna Insignia, precis som för sedanen. Men trots att det adderats en hel del har vikten minskats med hela 200 kg.

LÄS MER: Så mycket kostar kombibilarna att äga

Mer info om motoralternativen för Opel Insignia Sports Tourer kommer vid världspremiären på bilsalongen i Genève i mars, men troligtvis handlar det om en fyrcylindrig diesel på 2,0 liter och 250 hästkrafter, en mindre dieselvariant på 1,6 liter samt en 1,5 liter stor bensinvariant (med turbo) på 165 hästkrafter.

Opel säger att det även finns ”en friktionsoptimerad och högeffektiv 8-växlad automatlåda” att tillgå, men den kommer till en början bara vara möjlig för de köpare som väljer fyrhjulsdrift.

I övrigt kan nämnas att bakluckan öppnas med en ”tåflört” och det är eluppvärmning av vindruta, ratt, fram- och baksäte.

För mer info om teknik och utrustning är det bara att läsa mer om sedanvarianten här.

Svenska priser och blågul säljstart är ännu inte klart.

LÄS ÄVEN: Kombi med 4WD – här är 10 bästa köpen

Lämna ett svar