Nya svenska lyxbåten – en skärgårdsdröm

På Gotland där Nimbus och J-craft tillverkats är det nu dags för ytterligare båtbyggande – tack var det svenska företaget Hoc Yachts.

– Vi är ett svenskt företag med sikte på den globala marknaden. De flesta komponenter är byggda och utvecklade i Sverige av leverantörer vi känner väl sedan länge, berättar företagets vd Vilhelm Djurberg.

Båttillverkaren har nu tagit fram Hoc 33P Cruiser. Det är deras andra modell, ritad av Ekman Blomquist och byggd på varvet i Visby.

Lyxbåten Hoc 33P Cruiser har tagits fram för att kombinera kärleken till naturen med modern teknik. Eller som företaget själva skriver angående motivet: ”Digitalt och uppkopplat lockar nya båtkunder.”

Och båten är fylld av digitala lösningar: en digital skärm (29 tum) ska göra navigeringen enklare, programvaran uppdateras ständigt och alla båtens funktioner (inklusive position, bränsle, batteri, temperatur, belysning och övervakningskamera) går att reglera via mobil och klocka.

Dessutom har en annan svensk uppfinning, Petesteps skrovteknik, använts för att ge en tystare färd och lägre bränsleförbrukning.

LÄS MER: Aston Martins båt helt i James Bonds smak

– Våra kunder vill njuta av skärgården på ett fritt och bekvämt sätt med hänsyn till naturen och omgivningen. Vi märker att miljömedvetandet ökar bland båtköparna. Allt fler efterfrågar alternativ och mer hållbara lösningar för att minska båtlivets påverkan den marina miljön, säger Vilhelm Djurberg.

Det har varit viktigt med känslan av trygghet och kontroll när Hoc 33P Cruiser togs fram.

– Det ska vara lika enkelt att köra båten som att köra en bil. På så vis gör vi det möjligt för fler människor att ta sig ut på sjön och njuta av skärgården.

Världspremiären för Hoc 33P Cruiser kan du avnjuta den 3 mars kl 13 i monter A39:10 på mässan Allt för Sjön.

Hela Allt för Sjön pågår 4-12 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö.

LÄS ÄVEN: Här är Lexus nya lyxbåt

Lämna ett svar