Ny extrem sportbil – från Danmark

Nu visar danska Agile Automotive upp två nya sportbilar; SC122 och SCX.
SC122 beskrivs bäst som en konkurrent till Lotus – liten, lätt och med mycket effekt. Den tvåsitsiga bilen är helt byggd i kolfiber och väger in på 850 kilo. Under skalet i toppversionen sitter en mittmonterad V6-motor på 3,5 liter och 425 hästkrafter. Bilen går att beställa med femväxlad manuell låda, eller en sjuväxlad sekventiell racinglåda. Kolfberkarossen är byggd av danska företaget House Of Composites som bland annat levererar kolfiberprodukter till formel 1. 

Kostar 1,1 miljoner kronor – plus moms

SC122 går att förbeställa mot en handpenning på 110 000 kronor. Den danska sportbilen kostar 1,1 miljoner kronor plus moms. En snällare version och en ren tävlingsbil ska lanseras senare.
SCX är i stort sett samma bil som SC122 – men här har man plockat bort onödiga detaljer som vindruta, tak och dörrar. Det här är en extrem lättviktare på bara 600 kilo. Den gatlegala versionen drivs av en 1,6-iters Fordmotor på 180 hästkrafter, medan tävlingsversionen också erbjuds i en trimmad version med 250 hästkrafter. SCX kostar från omkring 686 000 kronor plus moms.

BILTEST: Vi kör superbilarnas drömkärra Ford GT!

Lämna ett svar