Nu ska fultransporterna bort från svenska vägar

Allt om Bilar har tidigare skrivit om polisens kamp mot de lätta lastbilarna. Ibland är transporterna så överfulla att de närmar sig 500 procents övervikt

Men som trafikexpert Jan-Erik Berggren har skrivit – det är inte förarna som tar beslut om att köra med för mycket last, det är ett systemfel hos åkeribranschen.

Nu gör Transportstyrelsen ett försök att få fler att följa reglerna – genom ett förslag om skärpta krav på beställarna av transporterna.

Skärpningarna består dels i att det införs en uttrycklig undersökningsplikt, dels att alla beställare i avtalskedjan kan bli ansvariga för en otillåten transport.

– Med vårt förslag ska alla transportköpare kunna bli ansvariga, även när en otillåten transport har sålts vidare i flera led. Reglerna är fortfarande begränsade till att omfatta yrkesmässiga beställare. Den beställare som sluter avtal med den som faktiskt utför transporten ska dessutom kontrollera att transporten sker med rätt tillstånd, säger Johan Brandström, projektledare för regeringsuppdraget om yrkestrafiken.

Reglerna behöver tillämpas av polisen

Men nya regler räcker inte. Det krävs även en del arbete av polisen – reglerna behöver tillämpas och kontrollverksamheten vara effektiv.

– Vårt förslag gör det tydligt vem som ska kontrollera och vad som ska kontrolleras. Det ökar medvetenheten på marknaden om vilka krav som faktiskt ställs på aktörerna för att just de kan bidra till att skapa ordning och reda i transportbranschen, säger Johan Brandström.

LÄS ÄVEN: Lastat släpet fullt? Det kan kosta dig körkortet! 

Lämna ett svar