Nu säljs Mike Tysons extrema Ferrari F50

Ferrari F50 byggdes bara i 349 exemplar efter att modellen introducerades 1995. Därför är de i dag ovanliga att se på andrahandsmarknaden – där priserna dessutom blir långt mycket högre än vad bilarna kostade nya.

Men nu är en av de 50 bilarna som skeppades till USA till salu, närmare bestämt det exemplar som hittade sitt hem hos den världsberömde proffsboxaren Mike Tyson.

Kan slå rekord

Som med många andra exklusiva bilar är det auktionsfirman RM Sotheby’s som står för försäljningen. Där väntas Tysons gamla bil gå under klubban för närmare 21 miljoner kronor, vilket i så fall gör den till en av de allra dyraste F50-bilarna som sålts.

Men det är inte den före detta ägaren som höjer priset på Ferrarin. Med under 1 000 mil på mätaren är bilen enligt Sotheby’s i ”oklanderligt skick”, och den kommer med alla tillbehör samt manualer som den en gång levererades med.

Utvecklades som banracer

Ferrari F50 utvecklades för att efterlikna den Formal 1-bil stallets förare Alain Prost körde under 1990, och beskrevs som en banracingbil för vägen.

Under huven sitter en V12-motor på 520 hästkrafter, vilket ger bilen en toppfart på 325 kilometer i timmen och en acceleration från 0-100 på 3,9 sekunder. Tysons exemplar har dessutom utrustats med ett nytt avgassystem för extra effekt. 

Karossen är byggd i kolfiber och taket är löstagbart för den som vill känna vinden i håret.

 LÄS MER: Nekades köpa superbilen – stämmer Ferrari

Lämna ett svar