Mercas nya offroadbil är lyxigast i världen

Det är bara att kolla in bilderna i bildspelet här ovanför för att inse att Mercedes-Maybach G650 Landaulet är nog en bil som extremt få kommer köpa.

Ja, det är ju en fantastisk skapelse med enorma kraftresurser. Och när det dessutom går att köra ”nercabbat” – det måste väl innebära succé?

Men bilen byggs bara i 99 exemplar, lär kosta mer än skjortan och kommer sannolikt aldrig köras offroad.

Det hindrar dock inte att den fascinerar bilälskare världen över. Under den exotiska ytan finns en V12-turbomotor på 6,0 liter som levererar 630 hästkrafter och 1 000 Nm i vridmoment.

Den höjer sig 45 centimeter över marken och har däcken 325/55 R22.

LÄS MER: Vi testar en hårdhudad ikon – G 350 BlueTEC

Baksäte från Mercedes S-klass

Det rör sig alltså om en sorts fyrsitsig ”halv-cab” där den bakre delen har tygtak som går att ta av. Baksätet, som i den här sortens bilar inte alltid är av högsta klass, har samma stolar som i Mercedes S-klass och här inkluderas även skön och värmande ”hot stone”-massage.

Uppvärmda mugghållare och utfällbara bord är andra inslag. Det enda som är i ”minsta laget” är färgalternativen – de 99 som köper en Mercedes-Maybach G650 Landaulet kan välja mellan tre färger på tyget och fyra färger på

Priset är ännu inte officiellt men troligtvis kommer den vara dyrare än modellen G63 6×6 som 2014 lanserades till ett pris omkring 5,3 miljoner kronor. Den österrikiskt byggda G650 Landaulet blir alltså den dyraste G-wagen någonsin.

Officiell debut gör modellen vid bilmässan Genève i mars.

LÄS ÄVEN: Vi kör monstertrucken Mercedes G 500 4×4²

Lämna ett svar