McLaren visar upp ny generation superbilar

Hösten 2015 presenterade McLaren svenske racerstjärnan Kenny Bräck som ny testförare. Ungefär samtidigt färdigställdes McLarens framtidsplan, döpt till Track 22, där totalt 15 nya bilar ska utvecklas före 2022.

Som en del av det utvecklingsprogrammet presenterar McLaren den 7 mars i år sin första ny så kallade Super Serie-bil. Super Series har hittils omfattat bilmodellerna 12C, 12C Spider, 650S Coupé och 650S Spider samt bilarna från 2015, 675LT Coupé och 675LT Spider.

– Super Series-bilarna är själva grunden i McLaren med extrem prestanda, lyx och ojämförbar förarupplevelse, säger McLarens bil-vd Mike Flewitt.

– Det här blir första gången som vi bygger en ny generation och ersätter ett modellprogram och Super Series blir absolut typiskt McLaren och ett revolutionerande steg framåt för oss och för superbilsegmentet, fortsätter Flewitt i ett pressmeddelande.

LÄS MER: McLarens bil utsedd till världens bästa

Byggs runt McLarens nya Monocage II

De nya Super Serie-bilarna är byggda runt en kolfiberstruktur som ska vara både styvare och lättare än de McLaren tidigare använt. Monocage II ska bland annat ge en torrvikt på endast 1283 kg för den nya bilen, vilket är till exempel 18 kg lättare än en 650S med motsvarande specifikation.

Monocage II har ger också att bredare insteg för föraren och en totalt sett rymligare och bättre förarmiljö. Tyngdpunkten på bilen sänks vilket ska ytterligare förbättra köregenskaperna.

Mer än så vill McLaren inte avslöja inför världspremiären i Genève om knappt två månader. Då får vi kanske också veta vad testföraren Kenny Bräck tycker om den nya supersportbilen från McLaren.

Lämna ett svar