Lista: Här är 10 mest sålda bilarna i Sverige

2016 blev ett rekordår för bilbranschen. Svenskarna köpte fler nya bilar än någonsin – och trenden fortsätter. På branschorganisationen Bil Sweden konstaterar man att bilförsäljningen nu har ökat 37 månader i rad.

– Den svenska ekonomin utvecklas starkt, vilket bekräftas av Konjunkturinstitutets konjunkturbarometer för januari. Stämningsläget är ljust både hos företag och hushåll. Hushållens syn på sin egen ekonomi fortsätter att vara mycket positiv och ligger avsevärt över det normala. Hushållen bedömer enligt konjunkturbarometern att det är rätt tidpunkt att göra kapitalvaruinköp. Det finns anledning att vara optimistisk inför bilåret 2017 både när det gäller försäljningen av personbilar och lastbilar, säger Bertil Moldén, vd på Bil Sweden.

Stor ökning av supermiljöbilar

De så kallade supermiljöbilarna, med maximalt utsläpp på 50g CO2/km, går starkt framåt. I januari var andelen 5,2 procent, jämfört med 1,1 procent januari 2017. Men siffrorna ska tolkas med försiktighet.

– Den kraftiga uppgången förklaras av att det var låga registreringar i januari förra året beroende på att många laddhybrider registrerades i december 2015 inför sänkningen – från 40 000 kr till 20 000 kr – av supermiljöbilspremien på laddhybrider från 2016, förklarar Bertil Moldén.

Volkswagen Golf blev den mest sålda bilen i Sverige förra året. Och tysken forsätter att hålla förstaplatsen i statistiken för januari. Men Volvo är inte långt efter med nya S/V90 – och frågan är nu om nya V90 kan ta positionen som folkhemsfavoriten nummer ett – precis som V70 lyckades med år efter år.…

Volvo ligger också trea och fyra på listan med S/V60 respektive XC60.

LÄS OCKSÅ: Nu uppdateras Golf med massor av ny teknik

Lämna ett svar