Lexus går till sjöss – här är deras nya lyxbåt

Lyxiga premiumbilar med bra komfort och bra kvalitet. Det har varit Toyotas lyxbilsavdelning Lexus säljargument. Och ny ger sig Lexus ut på djupt vatten med ett fräckt båtkoncept.

Lexus Sport Yacht är en kaxig båt för åtta personer med en toppfart på 43 knop. Med konceptet visar Lexus hur man tänkt sig att bredda varumärket till att även omfatta andra lyx- och premiumvaror.

Sportbilstillverkaren Aston Martin har tidigare visat hur de tänkt sig att sätta sitt varumärke på en rad lyxprylar och även hur de ska kunna bygga speciella konceptbutiker med varor som präglats av Aston Martins design och kvalitet. Aston Martin har också visat hur egna Aston Martin-lägenheter ska kunna se ut, med då såklart en Aston Martin stående i garaget.

JÄMFÖR: Är Aston Martins båt snyggare?

Kolfiberarmerad polyuretanepoxi

Skrovet och däcket på Lexus Sport Yacht är tillverkade i vardera ett enda stycke. Materialet är en handupplagd kompositkonstruktion med kolfiberarmerad tvåkomponents polyuretanepoxi som samma typ av material som används i racingbilar, flygplan och tävlingsbåtar.

Tack vare den konstruktionen och materialvalet är Sport Yacht cirka 1,8 ton lättare än en motsvarande båt byggd enligt konventionell teknik med glasfiberarmerad plast.

Båten drivs av dubbla femliters V8:or på vardera 477 hästkrafter. Motorn bygger på samma motorer som slutter i Lexus bilmodeller RC F, GS F och LC 500.

Kaptenen manövrerar och styr alla funktioner via en pekskärm och där finns GPS-navigator, radarbild, ekolod, belysning och infotainment.

Lyxig inredning med fullutrustat kök

Som sig bör har Lexus satsat mycket på design av inredningen där det finns detaljer i läder och trä. Där finns en soffa för sex personer, luftkonditionering, fullt utrustat kök med spis, diskho och kylskåp. Båten är ansluten till internet via 4G och har såklart en musikanläggning i premiumklass.

Konceptbåten har visats i Miami och nu är vi många som hoppas att det också blir produktion.

Lämna ett svar