Letar du efter taxi kan det komma en självkörande Google-bil

Google var tidigt ute med självkörande bilar och vi är många som sett de självkörande små Google-bilarna på olika universitetsområden i USA. Google testade sin första självkörande bil så tidigt som 2009 men det har dröjt tills nu innan Googles bilar kommit ut på vanliga vägar. 

Google har flyttat sitt projekt med självkörande bilar till Alphabet-företaget Waymo och Waymo ska nu inleda försök med självkörande bilar i Phoenix, Arizona. Waymo ska använda 500 specialbyggda Chrysler Pacifica och låta kunder som anslutit sig till tjänsten att åka med i bilarna. Waymo meddelar att de redan testat de här bilarna, och andra bilmärken, på allmän väg men då bara med egna experter och testförare.

Konkurrent med Uber

En anledning till att Waymo vill börja testa bilarna till en större publik är att de vill få mer information om hur bilarna kommer att användas i en verklig miljö och i verkliga situationer. Kunderna kommer att kunna boka sin bil i Waymos app och sedan få en gratis skjuts av bilen.

Konkurrerande Uber har testat sina självkörande bilar på flera platser i USA sedan slutet av förra året och Uber har bland annat inlett ett samarbete med Volvo. 

I USA anses Uber och Waymo vara de två stora konkurrenterna i att leverera tjänster med självkörande bilar.

Waymo har tidigare fått kritik för att de dröjt med sin tjänst men Waymo har skyndat långsamt för att bland annat utveckla en ny och speciell upplevelse för alla som åker med i den självkörande bilen. Enligt Waymo är det viktigt att passagerarna känner sig säkra i den nya miljön.

Lämna ett svar