Lamborghini värd 22 miljoner hittad i lada

Det hittas fortfarande gamla, häftiga, unika bilar i lador runtom i världen – och det fångar alltid vår uppmärksamhet lite extra. Vem drömmer inte om att någon gammal släkting ska öppna garagedörren och visa upp den bortglömda pärlan?

Carbuzz berättar om en ung bilsamlare som åkte till sin mormor i Oregon. Väl där berättade mormodern att grannen nog hade en gammal bil, en orange.

Bilsamlaren Jeff gick och knackade på hos 90-årige Earl, pratade ett tag och upptäckte sedan en bild på kylskåpet som föreställde en orange Lamborghini Miura S 1969. Och ja, den stod i ladan, vilket den gjort i 15 år.

Earl hade köpt den när han var omkring 60 år och hade kört den under 15 år, men därefter hade den blivit stående.

LÄS MER: Sigurd gömde värdefulla bilen i 40 år

När Earl gick bort ett tag senare fick Jeff chansen att köpa bilen och återställde den helt till sin forna glans. Det som är unikt med bilen är att varenda liten del av den är original, allt är stämplat, och det är en av anledningarna till att bilen nu är värd drygt 22 miljoner kronor.

Till salu? Nej, absolut inte. Jeff tänker behålla bilen tills han dör. Och det är här berättelsen om Jeff och hans Lamborghini blir aningen udda. Han har nämligen krävt att när han väl dör ska han kremeras och askan ska sen förvaras i bilen. Om barnen tar över hans bil, eller om den säljs, så måste askan fortsätta att förvaras i bilen.

Snacka om att älska sin bil. Och vilken otroligt speciell askkopp.

LÄS ÄVEN: Extremt ovanlig BMW hittad efter 34 år

 

Lämna ett svar