Jeremy Clarksons extrema problembil är såld

Jeremy Clarkson har drömt om en Ford GT40 hela sitt liv, men den långe programledaren har svårt att få plats i originalets trånga kupé. Därför blev han eld och lågor när han fick möjligheten att köpa uppföljaren som som släpptes 2006. 

Men det blev inte riktigt som Clarkson hade tänkt sig – något som kollegerna James May och Richard Hammonds inte var sena att göra sig roliga över i ”Top Gear”.

BILTEST: Dyrast och snabbast genom tiderna – vi kör Ford GT 

Anklagade Clarkson för stöld

Det gick egentligen utför redan från start. 

Efter inspelningen av ännu ett avsnitt av ”Top Gear” skulle Jeremy Clarkson köra hem sin ögonsten när startspärren la av. 

Ford åtgärdade problemet, men bilen fortsatte att krångla. 

Samma kväll som han fått tillbaka den började alarmet gå vid ett flertal tillfällen. Därefter anklagade bilens anti-stöld-system Clarkson för att ha stulit bilen fem gånger under en och samma dag. 

LÄS MER: Jeremy Clarkson väljer sina 10 favoritbilar 

Såldes för tre miljoner

Till slut fick Jeremy Clarkson nog och lämnade tillbaka bilen. Men separationsångesten var ändå så stor att han köpte tillbaka den. 

För ungefär en månad sedan dök den upp hos auktionsfirman RM Sotheby’s med bara 9,6 mil på mätaren. Det uppskattade värdet angavs vara mellan 2,2 och 2,8 miljoner kronor, men det sista budet landade på strax över tre miljoner kronor. 

Vi får hoppas att den nya ägaren har mer tur än Clarkson. 

Lämna ett svar