Japanska elbilen ska bli snabbast i världen

Aspark har utvecklat sin första supersportbil sedan 2014, och nu är det snart dags att avtäcka den på riktigt. 

På bilsalongen i Frankfurt nästa vecka ska vi få veta om den lever upp till de vansinniga prestanda som vi fått höra om på förhand. 

LÄS MER: Elmonstret Ariel Hipercar gör 0-100 km/h på 2,4 sekunder 

Över 1 000 hästkrafter

Owl – som modellen heter – ska enligt tillverkaren vara den snabbast accelererande bilen i världen. Med elmotorer på över 1 000 hästkrafter väntas den klara 0-100 kilometer i timmen på under två sekunder. 

På tidiga bilder kan man se hur den enkla plattformen är klädd med lättviktsmaterialet kolfiber. Den aerodynamiska designen ackompanjeras av måsvinge-dörrar och en stor vinge i bak. 

LÄS MER: Superlyxig elbil från Mercedes-Maybach 

Mycket snabbare än rekordhållaren

Stämmer siffrorna blir Aspark Owl mer än tre tiondelar snabbare till 100 kilometer i timmen än den nuvarande rekordhållaren Tesla Model S P100D. 

När tidningen Motor Trend testade Teslan med prestandaläget ”Ludicrous+” blev den den första serietillverkade bilen någonsin att klara sprinten på under 2,3 sekunder. 

Men vid högre hastigheter har elbilarna svårt att hänga med modellerna med förbränningsmotor. När de passerat 100 blir de snart omkörda av hybrider som Porsche 918, McLaren P1 och Ferrari LaFerrari. 

Lämna ett svar