I ny VW-app kan du tjäna poäng samla troféer

Tidigare i år testade vi Telias app för kommunikation med bilen – Telia Sense – och nu kommer biltillverkarnas svar. Volkswagen Connect presenterades på djupet i samband med VW:s lansering av nya modellen Polo.

Precis som med Telia Sense ansluts en kontakt till bilens OBD-port och som i sin tur kommunicerar med din smartphone via bluetooth. I appen finns de vanliga funktionerna för att hålla ordning på bilens status, hur den mår, var den står parkerad och när det är dags för service. 

Men i appen finns också något som kallas Points and Trophys. Här är det meningen att bilägaren ska kunna samla poäng och priser som sedan kan omvandlas till hårdvaluta. VW kommer att uppdatera appen för att säkerställa datasäkerheten men när det är klart kan poängsystemet sjösättas på flera marknader.

LÄS MER: Vi testkör nya VW Polo 

Samla poäng och troféer som ger pengar

Likt ett tv-spel kan VW också uppdatera appen och plocka in nya priser och mål för bilägaren. Nu kan få poäng för att du kör förbi Big Ben i London eller Eifeltornet i Paris men såklart också för att du kört miljövänligt under en viss körsträcka eller period.

Volkswagen vill bygga kundlojalitet i appen och meningen är att poängen och priserna ska kunna användas vid köp hos återförsäljaren.

LÄS MER: Försäkringen där du betalar som du kör 

Efter årskiftet inför eu en ny datalag som tvingar biltillverkare och andra att be om ett godkännande innan bilens data samlas ihop och lagras. 

Telia Sense öppnade sin app för externa utvecklare och partners – som till exempel bilbesiktning och försäkringsbolag – men några sådan planer har vi hittills inte sett från VW. Men i de fall tillverkarna har ett eget försäkringsbolag, eller samarbetar med något om en märkesförsäkring, är steget förstås inte långt till att din körning ligger till grund för din försäkringspremie.

Lämna ett svar