Heroisk Tesla-förare hyllas av Elon Musk

Det är en sann hjältehistoria som Münchner Merkur berättar om.

Den 41-årig Manfred Kick var ute och körde på autobahn med sin Tesla Model S. Där märkte han att en Volkswagen körde väldigt konstigt och när han kom upp jämsides såg han att VW-föraren var medvetslös.

– Huvudet och händerna hängde ner slappt. Jag var tvungen att stoppa hans bil på något sätt, annars skulle den ha fortsatt att köra för evigt. Och det var tydligt att föraren behövde hjälp, säger Manfred Kick till Münchner Merkur.

Offrade Teslan för att bromsa ner

Då körde han upp framför och började försiktigt att bromsa ner – med VW-bilen upp på Teslans bakre stötfångare. Till slut lyckades han få stopp på bilen. Därefter kände Manfred Kick efter VW-förarens puls och lade honom ner i sidoläge för att han skulle kunna andas utan problem.

Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde konstatera att den 47-årige VW-föraren med all sannolikhet hade drabbats av en stroke och att Manfred Kick hade räddat hans liv.

När Teslas vd Elon Musk hörde om hjälteinsatsen var han snabbt ute på Twitter och hyllade Manfred Kick – och passade dessutom på att visa sin tacksamhet genom att erbjuda alla nödvändiga reparationer – helt gratis.

Det är bara att hålla med – magnifikt, Manfred!

 

 LÄS ÄVEN: Tesla ser olyckan – räddar föraren från krasch

Lämna ett svar