Harley-Davidson återkallar över 45 000 motorcyklar

Det sker återkallelser för motorcyklar precis som för bilar. Någon potentiell felaktighet som behöver korrigeras, och ibland är det smått och ibland stort.

Men det är sällan det rör sig om så här många cyklar, eller så här pass allvarliga fel.

Harley-Davidson har nämligen meddelat att företaget återkallar 45 589 motorcyklar i USA. Det rör sig om Touring-motorcyklar av nyaste modell (2017) och bland de som återkallas kan nämnas Electric Glide Ultra Classic, Road King, Road King Special, Street Glide, Street Glide Special, Road Glide och Road Glide Special samt Police Electra Glide och Police Road King.

Motorolja kan läcka på bakhjulet

Enligt Carscoops rör problemet en potentiellt felaktigt fastspänd motoroljeledning – och den kan läcka olja rakt ut på bakdäcket. Rätt allvarligt, alltså.

USA är Harley-Davidsons största marknad och för att det ska framgå hur många motorcyklar som berörs av återkallelsen (45 589) så är det bara att titta på det senaste kvartalets försäljning – 45 784 varav omkring 18 000 var i Touring-serien. Med andra ord, återkallelsen berör mer än hälften av vad mc-tillverkaren säljer i den serien varje år i USA.

LÄS OCKSÅ: Se Harley-Davidsons superhojar! 

Lämna ett svar