Här en ännu vassare Ford Focus RS

Allt om Bilars expert Jan-Erik Berggren kallade Ford Focus RS för ”busigast av alla och så nära rally-VM du kommer på vanlig väg”.

Den amerikanska bilsajten autoguide.com slår fast att bilen är ”Car of the Year 2017” och motiverar utmärkelsen med att Ford Focus RS ”är en av få bilar som väcker en enorm hype och sedan ändå klarar av att leverera över de vildaste av förväntningar”.

Och den pigga, speediga Ford Focus RS har verkligen fått sina följare, överallt.

– Focus RS har varit en succé i Sverige med över 130 sålda bilar så här långt, och nu hoppas vi att Edition-utgåvan kan hjälpa oss att hitta ännu fler glada Ford-entusiaster, säger Mauritz Larsson, produktchef på Ford.

RS Edition kommer med differentialspärr fram

Det är Fords prestandabilsavdelning Ford Performance som ligger bakom uppgraderingen och den innehåller differentialspärr fram, tvåtonade Recaro-skalstolar och ett antal mattsvarta designdetaljer.

Samtliga bilar kommer i färgen Nitrous Blue, med mattsvart tak, och lär dra en hel del uppmärksamhet. Men även om efterfrågan på tidigare Ford Focus RS har varit stor, och den här uppgraderade varianten inte lär vara något undantag, så kommer bara omkring 25 bilar så småningom köra omkring på de svenska vägarna.

Det här är den 30:e Ford-modellen som bär emblemet RS, den byggs u tyska Saarlouis och är en del i en rejäl RS-satsning från Ford. Fram till 2020 kommer Ford Performance ha lanserat totalt 12 prestandamodeller, varav Ford Focus RS är en.

LÄS ÄVEN: Ford Focus RS – en av årets roligaste 2016 

Lämna ett svar