Här är Volkswagens nya suv T-Roc

Nu drar Volkswagen skynket av sin nya T-Roc. 

Bilen är en så kallad kompakt-suv som är 25 centimeter kortare än den nuvarande modellen Tiguan. Med ett pris i ”20 000-euroklassen” bör den dessutom få ett svenskt pris som är cirka 100 000 kronor lägre än sitt storasyskon. 

LÄS MER: Bild på nya Volvo XC40 läckt av misstag

T-Roc blir rymlig

Precis som Audi Q2 bygger T-Roc på koncernens gemensamma MQB-plattform. 

Trots det kompakta formatet verkar Volkswagen ha fått till hyfsat fina utrymmen i bilen. Det syns inte minst i bagageutrymmet, som sväljer 445 liter jämfört med Audins 405. 

Under huven kommer köpare kunna välja mellan tre bensinmotorer och tre dieselalternativ på mellan 115-190 hästkrafter. Utöver det kan den fås med två- eller fyrhjulsdrift och manuell eller automatväxlad låda. 

BILDUELLEN: BMW X1 möter VW Tiguan 

Många säkerhetsfunktioner standard

När modellen landar i Sverige i början av 2018 kommer den i två versioner – ”T-Roc” och ”T-Roc GT”. Standardbilen har säkerhetsfunktioner som närområdesbevakaren ”Front assist”, autobroms, fotgängarigenkänning, multikollisionsbroms, trötthetsvarnare och filhållningsassistent. 

GT-versionen har sedan en del detaljer som ska ge modellen ett sportigare intryck. 

T-Roc går att beställa från och med i september. Än finns det inget svenskt pris, men det tyska ger en fingervisning om ungefär var det landar. 

Lämna ett svar