Här är världens lyxigaste tåg – med etagesviter

Glöm allt du tror dig veta om bekväma sovvagnar och privata kupéer på tåg – här kommer det ultimata i tågresväg.

Det nya lyxtåget från East Japan Railways, Train Suite Shiki-shima, gjorde en premiärtur för pressen den 1 maj och det är sannerligen en unik upplevelse, enligt South China Morning Post.

Fönster överallt, även i taket, bekväma soffor och en något futuristisk restaurangvagn som serverar mat från de områden tåget passerar. Bordssilvret är skapat av Yamazaki Kinzoku Kogyo, mannen bakom besticken på Nobelmiddagen.

Lyxvåningar för tågpassagerarna

Men det är tågets 17 passagerarsviter som sticker ut mest. Två stora och 15 ”mindre” gör att tågets maximala kapacitet är 34 personer. Kolla in de otroliga etagevåningarna i bildspelet här intill.

– Vi hoppas att vi kan bidra till att etablera en ny sorts tågtrafik genom den här sovvagnsservicen, säger JR East-chefen Atsushi Takahashi.

All inredning har förstås japanskt tema och är gjort i erkänt japanska material.

Tågresan finns i två varianter, en fyra dagar lång för Hokkaido och nordöstra Japan, samt en något kortare över två dagar som rör sig kring Yamanashi, Nagano och Fukushima.

Sovtåg som transportmedel har blivit allt ovanligare i Japan men för lyxresor har det blivit allt populärare. Kyushu Railways ”Seven Stars” kör redan på ön Kyushu och West Japan Railway planerar att öppna sin egen lyxtåglinje i juni, under namnet Twilight Express Mizukaze.

LÄS ÄVEN: Här är Lexus extrema lyxbåt 

Lämna ett svar