Här är Sveriges allra billigaste laddhybrid

När jag körde Kias nya modell Niro i Barcelona förra sommaren imponerandes av hybriddrivlinan, den fina komforten och köregenskaperna.

Kia Niro Hybrid var redan där och då en väldigt praktisk och miljövänlig bil med många fördelar. Och redan då viskades det om den laddhybrid som skulle komma.

LÄS MER: Test och betyg på Kia Niro hybrid 

Nu är den här – med alla de fina egenskaperna från hybriddrivlinan kryddat med ett uppladdningsbart batteri på 8.9 kWh. Batteriet klarar att driva bilen i elläget i lite drygt fem mil. Och det är verkligen möjligt att köra bilen så snålt tack vare en smart drivlina.

Förstår själv när den ska ladda batteriet

Har du ställt in ditt mål i bilens navigator så förutser bilen när den kan laddas med el. Därmed fylls batteriet på när det är möjligt. Det finns också en smart frihjulsfunktion som ytterligare spar energi.

Niro PHEV startar i elläget vilket betyder att du alltid börjar köra på el. Ett konstgjort ljud hjälper till att varna omgivningen. Slår du över till hybridläget arbetar bilen tillsammans med bensinmotorn.

Vi testkör Niro PHEV i centrala Stockholm och precis som hybriden jag körde Barcelona är Niro praktisk, enkel och med en snygg och ren design. Möjligen kan Kia trimmna fjädringen en aning då den kan vara stötig i potthål och skarpa gupp. Det märks inte minst vid alla vägarbeten som pågår i Stockholm och på Lidingö – dit Kias rutt tar oss.

LÄS MER: Test och betyg på Kia Niro hybrid 

Sveriges billigaste laddhybrid

Jämfört med hybriden har lastutrymmet minskats en aning. Det ryms nu 324 liter under lastskyddet jämfört med 427 i hybriden. Och det är lastutrymmet som är den avgörande faktorn för att Niro ska klara av att konkurrera med till exempel en sedan eller kombikupé i Golf-klassen.

Prislappen är imponerande låg. Kia har satt ett introduktionspris på 298 900 kronor – exklusive supermiljöbilspremien på 20 000 kronor. Väntar du med ett köp till efter den 1 juli 2018 får du 26 875 kronor i det bonus-malus-förslag som ligger. Vill du ha den högsta utrustningsnivån – där de mer eller mindre nödvändiga LED-strålkastarna ingår – kostar det 338 700 kronor, återigen exklusive premier och rabatter.

Jämfört med alla laddhybridkonkurrenter är det lågt – väldigt lågt. En Volkswagen Golf GTE kostar från 369 900 kronor. Förmånsvärdet på en Niro PHEV blir med 50 procents marginalskatt låga 817 kronor – vilket gör bilen till en given tjänstebilsfavorit i höst.

Kia har redan lanserat populära Optima PHEV på den svenska marknaden och med Niro PHEV redan hos svenska bilhandlare kommer Kia att pressa konkurrenterna om tredjeplatsen efter Volvo och Volkswagen. 

Lämna ett svar