Här är Opeln som vill knäcka Volvo V90 CC

Dåliga vägar och besvärligt underlag – det är verkligheten för många svenska bilister stora delar av året. Då vill man gärna ha en bil med lite högre markfrigång och fyrhjulsdrift. 

Volvo var faktiskt först ut med den här biltypen redan 1998 i och med V70 Cross Country. Sedan dess har många tillverkare hakat på trenden med de lite mer högbyggda kombibilarna med tuffare offroad-design.

Nu visar Opel upp den andra generationen av sin Insignia Country Tourer. På utsidan får Country Tourer en tuffare grill, hasplåtar och svarta plastlister runt hjulhusen. Markfrigången har höjts med 20 millimeter jämfört med vanliga Insignia. Fyrhjulsdriften jobbar tillsammans med två elektroniskt styrda differentialer som fördelar kraften individuellt till varje hjul. Det här har man inte bara nytta av om underlaget är besvärligt – systemet omfördelar till exempel kraften i tvära kurvor för bättre kontroll. Motoralternativen än så länge består av en bensinare på 165 hästkrafter och en diesel på 170 hästkrafter.

BILTEST: Opel Insignia – vi kör nya flaggskeppet

Mycket utrustning från start

Opels så kallade Flexride-chassi anpassar stötdämpare, styrning och gasrespons automatiskt, eller enligt olika körlägen som kan väljas av föraren. Systremet håller även koll på växlingarna om man väljer den åttaväxlade automatlådan. Det här systemet är standard i Country Tourer som börjar högre upp i utrustningsstegen med businesspaketet.

Här ingår bland annat Navigation med 8″-skärm, multimedia med 7 högtalare och både Apple CarPlay och Android Auto. Adaptiva strålkastare med helljusautomatik, elmanövrerade sportstolar, tvåzons klimatanläggning och parkeringssensorer. Kliver man upp en nivå till Business XL ingår motorvärmare med fjärrkontroll, infällbar dragkrok, adaptiv farthållare, läderklädsel med mera.

Opel Insignia Country Tourer har världspremiär på bilsalongen i Frankfurt i september, och rullar ut i svenska bilhallar kort därefter. Prisern är ännu inte klara.

 

Lämna ett svar