Här är nya Mustang – så förändras modellen

Ford Mustang är för många den ultimata symbolen för amerikanska muskelbilar. Och nu får den en efterlängtad facelift.

Eftersom det bland annat innebär en fetare, tuffare front talar mycket för att supportrarna varken lär bli besvikna eller färre.

Nya strålkastare, ny design på främre kofångaren, bredare grill och en omritad huv som är 20 millimeter lägre.

Den största förändringen är annars det som saknas. V6-alternativet på 3,7 liter är borttaget och nu erbjuds bilen enbart med den raka fyrcylindriga 2,3 liters EcoBoost eller V8-varianten på 5,0 liter.

Tillval är den nya 10-stegade automatiska växellådan – men även den manuella lådan som kommer till V8:an är uppgraderad.

LÄS MER: Mustang en av de populäraste bilarna på Blocket

Både EcoBoost-versionen och V8:an kommer, enligt Ford, erbjuda mer vridmoment. Ännu är dock inga officiella siffror släppta.

Ford Mustang utvecklas även digitalt med en 12-tumsskärm och tre olika lägen: normal, sport och track. Som förare kan du välja hur du vill att bilen ska låta (via avgassystemet) och det finns fler säkerhetssystem inbyggda.

Uppgraderade stötdämpare och stabilisatorer ska enligt Ford också vässa hur bilen svarar föraren, och hur den rör sig på vägen.

Nya Ford Mustang visas vid Genèvemässan och finns tillgängliga i Nordamerika till hösten. Det är ännu inte klart när den kommer hit.

LÄS ÄVEN: Krockfiasko för Ford Mustang

Lämna ett svar