Här är nya Ferrari Portofino

Cabrioleten California har varit Ferraris instegsmodell sedan den lanserades i början av 2009. 

Men nu får den alltså göra plats för en ny modell. Ersättaren blir Portofino, som är döpt efter en liten fiskeby i italienska Ligurien. 

LÄS MER: Här är Ferrarin som kostar 40 miljoner kronor

Lättare och snabbare

Den nya bilen är både lättare och vassare än sin föregångare. Den turbomatade V8:an har tack vare ändringar i kolvar, vevstakar och insugssystem fått 40 extra hästkrafter. Den totala effekten landar därför på 600 kusar, jämfört nuvarande California T:s 540. 

Vridmomentet uppgår till 760 newtonmeter och Ferrari hävdar att gasresponsen, precis som hos sina andra nyare turbomodeller, kommer helt utan fördröjning. Toppfarten anges vara över 320 kilometer i timmen och 0-100 ska gå på 3,5 sekunder, vilket är marginellt snabbare än föregångaren. 

LÄS MER: Köpte Ferrari – krasschade efter en timme

Ersätter billigaste Ferrarin

Utseendemässigt har Californias rundare former bytts ut till förmån för ett kantigare och aggressivare utseende. I fronten sitter en större grill, fetare luftintag och nya stråkastare. 

Även inuti har det hänt en del. Ovanför mittkonsolen sitter numera ett navigationssystem på 10,2 tum, medan passageraren har en egen skärm som kan styra flera av bilens funktioner vid handskfacket. I övrigt är formspråket renare och mer minimalistiskt än hos föregångaren. 

Med ett pris på 1 870 000 kronor var California T tillverkarens enda modell med en prislapp på under två miljoner kronor. I nuläget vet vi inte var Portofino hamnar, men förhoppningsvis får vi fler uppgifter när det presenteras på bilsalongen i Frankfurt nästa månad. 

Lämna ett svar