Här är Nevs självkörande elbil

Bilen, om den nu ska kallas det, ser onekligen futuristisk ut. Det handlar om Nevs framtidssatsning InMotion och den har presenterats vid CES Asia i Shanghai.

– Den här designen har startats från ett interiör-perspektiv, med intentionen att visa hur människor kan addera värde till sin restid. Så de inte kastar bort tid bakom ratten, ibland flera timmar, bara för att ta sig genom stadens centrum. Det är därför vi visar detta flexibla och användarvänliga koncept. Det här är unikt jämfört med andra, säger Jonas Hernqvist, sälj- och marknadschef på Nevs.

InMotion är skapad för självkörande bilar på nivå 5, det vill säga där de i bilen bara är passagerare och bilen själv tar hand om körningen. Dörren finns bara på sidan, för att det lätt ska gå att gå in från trottoaren.

En bil som ska passa i en framtid där, enligt DI:s bilexpert Håkan Matson ”ingen längre äger eller kör sin bil – utan bara åker i den”.

Nevs samarbetar med Microsoft

Interiören ska kunna anpassas efter varje kunds specifika önskemål – och självklart finns alla tänkbara lösningar för mobil och trådlös kommunikation.

Några fördelar med InMotion enligt företaget:

* Öppnar upp för mer och bättre samåkning.

* Färre bilar, färre p-platser – fler grönområden i staden.

* Mindre avgaser i städerna ger bättre luft och färre sjukdomar relaterade till dålig luft.

* Säkrare vägar.

Nevs ska gå från att vara en elbilstillverkare till att tillverka mobilitetslösningar. Och Nevs vd Mattias Bergman säger att företaget nu har börjat samarbeta med Microsoft kring moltjänster, AI och uppkopplade bilar.

LÄS ÄVEN: ”Jag vågar inte tro på Nevs – den här gången heller” 

Lämna ett svar