Fyndläge på Blocket – nu är budgetbilarna ännu billigare

I slutet av sommaren är det ofta ett litet prisras på de billigaste begagnade bilarna, i nivån 5 000-15 000 kronor. Och det går att göra bra klipp för den som letar runt och är lite påläst.

– Billiga bilar är aldrig så billiga som nu – fyndläge för den som vill spontanköpa en andrabil eller är nyfiken att prova en modell man aldrig kört förut, säger Blockets presschef Linnéa Aguero.

Anledningen är sommarbilarna.

– Förmodligen är det de som säljs vidare. Målgruppen kan vara studenter, eller familjer som behöver en andra bil. Det är också entusiaster som har stort motorintresse och gillar att köpa och sälja vidare bilar, säger Linnéa Aguero.

LÄS ÄVEN: Här är HELA checklistan när du ska köpa bil 

Volvo V70 vanligaste Blocketbilen i augusti

I snitt har de här bilarna gått 24 000 mil och hunnit vara med om en del.

– Som köpare bland annat bör lyssna lite extra på motorn och alla gånger kika i serviceboken. En välskött bil innebär också att inredning är i gott skick.

I augusti har det varit en hel del gamla godingar på topplistan för vilka bilar (i alla olika prisklasser) som är vanligast på Blocket:

1. Volvo V70

2. Volkswagen Golf

3. Saab 9-5

4. Volkswagen Passat

5. Ford Focus

6. Saab 9-3

7. Volvo 940 & 960

8. Renault Clio

9. Volvo 850

10. Volvo V40

– Många typiska familjebilar såsom V70, Passat och Saab 9-5. Det kan spegla att också familjerna är överrepresenterade bland dem som köper sommarbil inför semestern, säger Linnéa Aguero.

Och både Saab 9-5 och 9-3 finns fortfarande med.

– Saab görs inte längre, men lever alltså i högsta grad på begagnatmarknaden, i synnerhet bland bilar som har längst milmätartal.

LÄS ÄVEN: Ska du sälja din bil? Så här gör du en bra affär

1. Kontrollera servicebok och besiktningsprotokoll.

2. Betala gärna med Swish så slipper du ta med dig stora summor kontanter.

3. Försäkra dig om att eventuella lån på bilen löses.

4. Om ni tänker använda bankkonto för betalningen, gör upp affären på säljarens bankkontor i stället för att du lämnar ut ditt bankkontonummer.

5. Skriv på ägaröverlåtelsen på bilens registreringsbevis och kontrollera att den blir postad direkt.

6. Om bilen i annonsen står på en annan plats än vad som står i annonsen, var då extra uppmärksam. Blocket avråder generellt från affärer i utlandet.

Källa: Blocket

Lämna ett svar