Första officiella bilden på Dodge Demon

Det har under en ganska lång tid kommit irriterande små glimtar av nya Dodge Challenger SRT Demon – Hellcats arvtagare.

Men nu har det äntligen dykt upp en fullkroppsbild, via Carscoops.

Och det som visas passar verkligen in på alla rykten och kommentarer som föregått ”demonen”. Det är kraft i designen.

Exakt hur mycket kraft som finns i den nya bilen är ännu inte avslöjat – det lär komma om några dagar när New Yorks bilmässa inleds. Men det mesta talar för att Dodge Demon kommer sopa banan med konkurrenterna, inklusive sin inte speciellt mesiga föregångare Hellcat.

Hur kan det vara möjligt? Den är klart lättare, bland annat tack vare mindre och lättare interiör. Dodge Demon har dessutom dubbelt så bra väggrepp. Och även stötdämpningen, drivlinan, växellådan och förarsystemen har utvecklats ytterligare.

V8-motorn har dessutom anpassats så den kan ta flera sorters bensinvarianter, blyfri och ända upp över 100-oktanigt racingbränsle.

LÄS MER: En Dodge Hellcat med 900 hästkrafter!

Lanseringen av Dodge Challenger SRT Demon kommer lägligt för den amerikanska biltillverkaren vars tidigare modeller Dodge Challenger och Charger SRT Hellcats börjar samla lite damm hos bilhandlarna. En viss skillnad mot 2014 då är Hellcat lanserades –  hypen var så extremt att köpare till och med lämnade handpenning på bilen fast de visste att de inte skulle få tillbaka den om de ångrade sig…

Men alla håller inte med om att Hellcat är passé.

– De säljer fortfarande bra och det är fortfarande en het bil, säger bilförsäljaren Joe Tottingham i Detroit, till Automotive News.

Frågan är om han tycker samma sak efter veckans New York-lansering av Dodge Challenger SRT Demon…

LÄS ÄVEN: Här är nya Ford Mustang – så förändras modellen 

Lämna ett svar