Ford vill leverera pizza i självkörande bilar

Vad sägs om leverans av en Margerita eller en Calzone i en självkörande Ford? Så tänker i alla fall två av världens allra största aktörer när de inleder ett nytt samarbete.

Ford och Domino’s ska inleda ett projekt där de undersöker vad kunder tycker om att få sin pizza levererad av en bil.

– Som experter på leveranser så har vi tittat på utvecklingen av självkörande bilar med stort intresse och vi tror att hela transportsystemet står inför en fundamental förändring, säger Domino’s vd Patrick Doyle i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Volvo köper parkeringsbolag 

Pizzakunden måste hämta maten vid bilen

Ford har länge arbetat efter en strategi där framtidens självkörande bilar i första hand kommer att användas för godstransport och nya tjänster och att de inte kommer att ersätta dagens bilar rakt av. Ford planerar att börja bygga helt självkörande bilar senast 2021.

Under ett antal veckor kommer pizzaköpare i Ann Arbor, USA, att få välja om deras pizza ska levereras av en Ford Fusion Hybrid där föraren är en av Fords ingenjörer. Kunden kan spåra leveransen i sin telefon och de kommer att få ett sms när bilen närmar sig. Med en unik kod ska de kunna låsa upp bilen och plocka fram pizzan.

Kunderna ska sedan presentera sina intryck och åsikter för Ford och Domino’s. Enligt Domino’s är de nyfikna på hur kunderna kommer att reagera när de behöver gå ut för att hämta maten. Domino’s ska också utveckla gränssnittet mot kund för att vara säkra på hur bilen ska parkera hos kunden.

Lämna ett svar