Fler gör som Volvo – hoppar av stora bilsalonger

Bilsalongen i Frankfurt tillhör världens allra största med ett enormt utbud av nya bilar. Framför allt de stora tyska tillverkarna slår på stort med montrar stora som hus. För några år sedan lade Audi 90 miljoner kronor på att bygga ett eget hus med en egen inomhustestbana på mässområdet. 

Men nu väljer allt fler biltillverkare att marknadsföra sig på andra sätt. Många väljer helt egna förhandsvisningar medan andra väljer att koncentrera sina nyheter sin en viss del av året.

Volvo bytte strategi under 2015 då de meddelade att de bara kommer att finnas med på tre bilsalongen: Detroit, Genève och Kina. Salongen i Kina delas mellan Peking och Shanghai där det i år är Shanghais tur. Detroit-salongen arrangeras i januari, Genève i mars och Kina-salongerna i april.

En miljon besökare

Hösten 2015 och 2016 valde istället Volvo att arrangera egna visningar av sina nya modeller.

Nu har fler följt Volvos exempel och inför höstens salong i Frankfurt har Peugeot, DS, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Nissan, Infinity och Mitsubishi meddelat att inte tänker ställa ut. PSA-gruppen väljer dock att låta Citroën vara med och Fiat kan komma med sina Ferrari- och Abarth-bilar.

Enligt arrangören i Frankrike kommer ändå över 50 bilmärken att ställa ut i Frankfurt som är något av en bilhuvudstad i Europa. Det ska också komma ett antal nya asiatiska bilmärken samt stora teknikföretag som Qualcomm, Sony och IBM.

2015 besökte närmare en miljon människor bilsalongen som då lockade över 1 100 utställare från 39 olika länder.

Lämna ett svar