Finns bara en Saoutchik roadster kvar – nu säljs den

Slå upp ”bilklassiker” i ett uppslagsverk. Eller googla det. Ditt sökresultat illustreras antagligen inte med en Mercedes-Benz 680 S Torpedo Roadster. Men frågan är om det inte borde det.

Den byggdes 1928 i tre exemplar av den franske, legendariske karossmakaren Jacques Saoutchik. Två av bilarna har på något sätt försvunnit, men en finns kvar, enligt Carscoops.

Den köptes rakt från scenen på New Yorks bilmässa 1929 av oljebaronen Frederick Henry Bedford, Jr. Och i den familjen stannade den unika Saoutchik roadstern i hela 75 år.

Maximal poäng i klassisk biltävling

2008 köptes bilen av samlarna Paul och Chris Andrews som beslutade att restaurera bilen helt hos Paul Russell and Company, vilket inkluderade det röda reptillädret, trädetaljerna och det bortfällbara taket.

Efter den massiva renoveringen ställdes bilen ut vid klassiska Pebble Beach-tävlingen. Där fick den maximala 100 poäng och Best in Show-priset. Förstås.

Nu kommer RM Sotheby’s sälja bilen på sin auktion och prisgissningarna pendlar mellan 60 och 76 miljoner kronor. Bli dock inte överraskade om den går för mer – det handlar ju verkligen om en klassiker som är en i sitt slag.

LÄS ÄVEN: Köp Tetra Pak-miljardärens guld-Ferrari 

Lämna ett svar