Felix Rosenqvist nobbade DTM-plats

Felix Rosenqvist gjorde ett succéinhopp i DTM-serien när han ersatte F1-flyktingen Esteban Ocon. Efter DTM-loppen med Mercedes hoppade Rosenqvist på Formel E, och gjorde succé där också.

BMW, Audi och Mercedes bantade sina DTM-team inför säsongen 2017 men ändå fanns Felix Rosenqvist med i diskussionen om en av sex platser. I veckan avslöjade Mercedes att det blir förarna Edoardo Mortara, Gary Paffett, Paul di Resta, Robert Wickens, Lucas Auer och Maro Engel som kör Mercedes i DTM 2017.

Kan få hoppa in i DTM och kanske formel 1

– Felix imponerade på oss väldigt mycket förra året och vi skulle ha älskat att arbeta med honom igen den här säsongen. Men med tanke på hans succé i Formel E, där han kan sluta som mästare, har vi tillsammans beslutat att det är bäst att han fortsätter där, kommenterade Mercedes DTM-chef Ulrich Fritz när han annonserade sin föraruppställning.

Under våren krockar ett par deltävlingar i DTM med Formel E-serien.

Mercedes kommer att fortsätta hålla ögonen på Felix Rosenqvist och det är troligt att de ser honom som en perfekt inhoppare i både DTM, och eventuellt formel 1, under året om något händer de ordinarie förarna.

Mercedes har också aviserat att de tänker tävla i Formel E från och med säsongen 2018-2019. Felix har alltså en och en halv säsong på sig att visa att han då ska få en plats i någon av FE-bilarna.

Under 2017 är det också troligt att vi får se Felix Rosenqvist i GT eller LMP2.

***

Monte Carlo-rallyt började på sämsta sätt när Hayden Paddon kraschade och körde på en åskådare, som omkom. Åskådaren stod på sämsta tänkbara ställe men olyckan sätter ändå högsta press arrangören av Svenska rallyt. I Monte Carlo ströks en sträcka på grund av att publiken stod fel och det blir viktigt att säkerheten sköts perfekt i Sverige.

***

Det var välspelade semifinaler i NFL i söndags. New England Patriots körde över Pittsburgh Steelers och Altanta Falcons dominerade ett kämpade Green Bay Packers. Inte ens Packers QB Aaron Rodgers kunde väga upp lagets alla misstag. Nu blir det säsongens två bästa lag och två bästa QB som möts i Super Bowl 52, Tom Brady i Patriots mot Falcons Matt Ryan. Showen SB52 spelas om en dryg vecka.

***

Petter Solberg har redan inlett försäsongstesterna i sin nya VW rallycrossbil. Mattias Ekström laddade i veckan upp med att spela ishockey med sitt lokala lag ERC Ingolstadt.

LÄS MER: Tuffaste fajterna motorsport-säsongen 2017

Lämna ett svar