Ericsson ger bilar från Peugeot 5G-uppkoppling

Efter 3G och 4G kommer, förstås, 5G. Och med ett snabbare internet kan vi få fler och bättre tjänster. Enligt teknikjätten Ericsson är ett effektivt och väl utbyggt 5G-nät en förutsättning för självkörande bilar och teknik för hur bilar ska kunna kommunicera med varandra och med annan teknik utmed vägen.

Krävs snabbare uppkoppling

För att en bil ska ”prata med” ett trafikljus eller ett trafikljus krävs snabbare, säkrare och stabilare uppkoppling än i dag.

Ericsson inleder nu ett projekt tillsammans med operatören Orange och bilgruppen PSA, där bilmärkena Peugeot, Citroën och DS finns.

Samarbetet ska omfatta en testverksamhet på en testbana i Frankrike där ett 5G-nät ska byggas. Men samarbetet ska också omfatta utvecklandet av nya tjänster och ny teknik för att göra bilarna och trafiken säkrare.

 LÄS MER: Volvo introducerar Skype i nya bilarna

 

– Internetanslutna bilar är en del av vår strategi för Internet on Things, IoT, säger Mari-Noëlle Jégo-Laveissière, från Orange, i ett pressmeddelande.

– 5G-teknologin kommer att spela en viktig roll i morgondagens transportsystem och Ericsson kommer med nätverks och internetkunskap till bilindustrin. Tillsammans med nyckelspelare som PSA och Orange ska vi säkerställa att vi når efterfrågad nivå på säkerhet samtidigt som vi utvecklar hållbara lösningar, säger Ericssons vice-vd Charlotta Sund.

Lämna ett svar