Enkla knepet för att avslöja mätarbluffen

Vi leker bilförsäljare och bilkund där på garageuppfarten, jag och min vän som har en BMW X1. Jag är köparen som med hjälp av den MyCarly jag har, en specifik för BMW, det finns andra för till exempel Mercedes och VW-gruppens bilar, ska se om min vän mixtrat med mätarställningen.

Jag kopplar in MyCarly och plockar fram telefonen. Jag har laddat ner BMW-appen, väljer bil och kopplar ihop enheterna via Bluetooth. 90 sekunder senare vet jag allt om bilen. MyCarly-enheten har tankat all information som finns i bilen, bland de mer än 15 ställen där mätarställningen finns registrerad. 

Om min vän anlitat någon för att skruva tillbaka mätaren hade det gjorts på ett ställa, i själva mätarhuset. Men MyCarly hade snabbt avslöjat bluffen. På 90 sekunder.

MyCarly berättar också att det finns en rad felmeddelanden i bilen och min vän fingrar genast på sin telefon för att boka ett besök på hans BMW-verkstad. 

LÄS MER: Så enkelt skruvas din mätare 

Förutom mätarkontrollen kan jag göra en total diagnos på bilen och jag kan, om jag köpt till den funktionen, gå in och göra vissa inställningar i bilens inre. I MyCarlys senaste version ska det till och med gå att strema musik från telefonen till bilens högtalare, även om bilen själv inte har Bluetooth-anslutning. 

Testet går snabbt att göra och det räcker att bilen är på – jag behöver inte ens köra den. MyCarly är därför en perfekt kompis när det är dags att titta på en begagnad bil.

Min kompis inser också att det skulle vara bra att ha en bara för att ha koll på felmeddelanden, felkoder och bilens status. 

Lämna ett svar