En av världens första Ferrari-bilar till salu

Den första Ferrari som tillverkades var racingbilen 125 S. Men det blev bara två exemplar av premiärskapelsen med V12-motor.

Uppföljaren, också med en V12:a, blev en Ferrari 166 och den byggdes det betydligt fler av. Hela 39 stycken…

Nu finns en av dessa dyrgripar hos RM Sotheby’s. Ferrari 166 MM Barchetta från 1950 kommer att auktioneras ut lördag 11 mars och priset beräknas kunna bli så högt som 90 miljoner kronor.

Bilen deltog i Mille Miglia-mästerskapet 1951 och 1953, som högst på plats sex. Och den har sannerligen blivit väl omhändertagen sedan dess.

Bland annat så har den ägts under två decennier av huvuddomaren i den amerikanska Ferrariklubben, Ed Gilbertson. Det innebär förstås att den restaurerats precis som den ska och får – och har därmed också vunnit flera klassikerpriset, bland annat Hans Tanner Trophy.

Den 2,0 liter stora V12:an levererar 140 hästkrafter. Vidare har bilen en manuell femväxlad låda och tre Weber-förgasare.

Det är sannerligen inte ofta en sådan här raritet är ute till försäljning så har du knappa 100 miljoner att spendera kan det vara en riktigt bra investering. Ja, utöver att bilen är en sanslös skönhet, förstås.

 LÄS ÄVEN: Är det här världens dyraste Ferrari?

Lämna ett svar