Det blir namnet på Hyundais nya suv

Hyundai har en speciell kärlek till Hawaii och döper ytterligare en modell efter ett område på ögruppen. Ordet Kona har enligt den svenska synonymordlistan flera betydelser där det bland annat finns en koppling till det norska ordet för hustru, kone. 

Men Hyundai pekar på Kona-town-området på Hawaii som anledning till att döpa sin nya lilla suv till Kona. Hyundai vill stärka sin suv-satsning där det i dag finns modeller som Santa Fe, Grand Santa Fe och Tucson. Hyundai har också en serie suv-varianter på sin vanliga namnserie, som till exempel ix35 och ix20.  

Hyundai Kona kommer att konkurrera med Renault Captur och Nissan Juke och med en ökad satsning på suvar vill Hyundai nå en position som den största asiatiska biltillverkaren i Europa. Hyundai vill lansera 30 nya bilmodeller före 2021

Kona ska debutera på bilsalongen i Frankfurt i september och det är troligt att drivlinorna – inklusive fyrhjulsdrift – hämtas från den större modellen Santa Fe. Försäljningen av Kona ska strax efter bilsalongen.

Enligt fjolårets försäljningsstatistik har Hyundai en del att göra för att bli största asiat i Europa. Toyota har den positionen i dag med nära 600 000 sålda bilar per år med Nissan som tvåa med cirka 550 000 sålda bilar under 2016. Hyundai sålde i fjol 499 222 bilar.

Lämna ett svar