Brittas däck var löst – då ryckte bröderna ut

Umeåbon Britta Lindgren, 59, hade bara hunnit köra en kort sträcka när hon märkte att något var fel. Inne i lånebilen – en Volvo XC60 av 2012 års modell – började det plötsligt skramla misstänkt.

– Jag hörde hur det levde om i bilen, så jag ringde till en vän som kan mycket om bilar. Han fick lyssna på ljudet i bilen, och frågade om jag hade kollat däcken, säger Britta Lindgren.

Hon gick ut och undersökte däcken, men då hon inte såg var ljudet kom ifrån körde hon vidare i låg fart. När hon hade en knapp kilometer kvar till jobbet körde en bil upp bredvid henne och tutade flera gånger.

 

LÄS MER: Så slår vårbudgeten mot din bil

Bröderna hjälpte till

I bilen satt bröderna Jonathan och Alexander Granlund, 28 och 26 år. De hade noterat hur hennes ena däck satt löst. Britta Lindgren svängde snabbt in på en busshållplats och satte på sina varningsblinkers.

– Jag tänkte att jag skulle gå dra åt muttrarna med fälgkorset. Men när jag tittade upp såg jag hur de här killarna svängde om och kom tillbaka. De erbjöd sig att hjälpa till och drog åt muttrarna på alla fyra däck, säger Britta Lindgren.

Hon passade på att ta en bild på bröderna under den pågående hjälpinsatsen och för att tacka dem ordentligt bestämde hon sig för att posta bilden i Facebookgruppen ”Umeå tipsgrupp”.

Bröderna Alexander och Jonathan Granlund hjälpte till.

Foto: Privat

Hyllas på Facebook

Gensvaret blev enormt. Inlägget har fått tusentals kommentarer och gilla-markeringar, och många skriver uppskattande om vardagshjältarna, något som Västerbottens-Kuriren var först med att uppmärksamma.

Den äldre av bröderna, Jonathan Granlund, tonar dock ner sin insats en smula.

– Ser man något så stannar man och hjälper till. Det är faktiskt ganska ofta som jag har stannat och hjälpt till på vägarna. Förut när jag bodde i Stockholm så stannade jag och hjälpte folk på E4, men då var det ingen som tackade mig på det här sättet, säger han och skrattar.

Bakar tårta som tack

Bröderna kan dock vänta sig ytterligare en hyllning. Britta Lindgren planerar nämligen ett mer handgripligt tack för insatsen, berättar hon:

– Jag tänkte att jag ska baka en tårta åt dem någon gång som tack. Men det här får lägga sig lite grann först.

Lämna ett svar